TENT huis voor hedendaags circus

TENT is het huis voor hedendaags circus van Nederlandse bodem met grenzeloze ambities, vóór en dóór circusmakers met hart voor het vak. Sinds onze oprichting in 2010 ondersteunen we makers in verschillende stadia van hun artistieke ontwikkeling en maakproces door verschillende trajecten aan te bieden, variërend van een act op ons open podium tot een vierjarig traject als huismaker (zie onze maaktrajecten). Hiermee investeren wij in een kwalitatief hoogwaardig en divers circusaanbod in Nederland. In dit huis beantwoorden we vragen en bevragen we antwoorden. We onderzoeken en verleggen de grenzen tussen circus en andere kunstdisciplines, waarbij samenwerking op dit vlak wordt gestimuleerd. We maken ontmoetingen mogelijk tussen makers onderling, en tussen de maker en het publiek.

Als onafhankelijke, stedelijk en landelijk opererende ontwikkelinstelling kan TENT makers met verschillende artistieke, culturele en geografische achtergronden een huis bieden, zolang zij hun werkpraktijk in Nederland hebben. Makers worden zorgvuldig gekozen en middels de makersmeetlat getoetst aan onze waarden. In inhoud en vorm streven we altijd naar een krachtige verbinding met het publiek en de samenleving. Met elke maker zoeken we samen naar de juiste partners, de geschikte speelplekken en het passende publiek voor het werk zodat ze na een traject bij ons zelf kunnen doorbouwen aan hun carrière (zie onze makers).

TENT staat open voor samenwerkingen en ideeën: mocht je een voorstel hebben dat niet direct in een van onze routes past? Ben je op zoek naar een stageplek of heb je een idee voor een (afstudeer)onderzoek? Neem dan vooral contact met ons op via [email protected].