TENT huis voor hedendaags circus

CIRKLABO
CIRKLABO en TENT slaan de handen ineen om de diversiteit en inclusiviteit van het circusveld te stimuleren. Uit de Open Calls wordt vanaf 2024 jaarliujks een project geselecteerd dat bijdraagt aan een gevarieerder circuslandschap. In 2024 is dit La Cosecha van Insurgentes Company.


CIRCUSCOALITIE
TENT is een van de partners van de Circuscoalitie. Met dit samenwerkingsverband willen we bijdragen aan een goed klimaat voor de creatie en presentatie van circus in Nederland. De Circuscoalitie zet in op het stimuleren van talent, speelplekken en publiek voor circus. De partners van de Circuscoalitie zijn Rotterdam Circusstad, TENT, Korzo, Festival Circolo, Buro Piket in samenwerking met MAAS theater en dans, Circusbende Festival, De Schuur, Bijlmer Parktheater, Panama Pictures, Deventer op Stelten en de opleidingen Codarts en Fontys. Een van de initiatieven is Great Catch, waarbij drie originele producties van fris circustalent samen langs de Nederlandse theaters touren.


KORZO
Het productiehuis van Korzo en TENT treden op als partners in talentonwikkeling. Circusmakers verbonden aan TENT zijn steeds vaker te vinden op het podium of in de studio van Korzo. Op zijn beurt begeleidt TENT  vanuit zijn expertise de nieuwe circusmaker van Korzo. Dit is in 2021 Michael Zandl met de productie Sawdust Symphony. Hiervoor werkt Michael samen met jongleur Kolja Huneck en diabolo- en Cyr-wielspecialist David Eisele.


PARTNERS

                                                                                                 


FINANCIERS