TENT huis voor hedendaags circus

Ik ben Sven Peetoom (1993), een Indische film- en theatermaker uit Rotterdam. Ik sprong na het behalen van mijn bachelor Film- en Literatuurwetenschappen in Leiden op mijn blauwe Giant om 600 kilometer naar Ebeltoft in Denemarken te fietsen en daar een jaar aan de European Film College regie te studeren. Sindsdien werk ik fulltime in de film en bijbehorende kunsten. Mijn fictiefilms en documentaires zijn op festivals zoals het IFFR, Nederlands Filmfestival en Film by The Sea vertoond en te zien op alle regionale omroepen, NPO3 en NPOstart. 

Ik houd ervan als kunstvormen elkaar ontmoeten; zo maak ik films met theaterinvloeden, spoken word en beeldende kunst en theater met video-installatie elementen en documentaire verhalen. Ook werk ik graag met materiaal in de echte wereld en ben ik vaak in de barre natuur; van de pieken van de Pyrenee├źn tot de gletsjers op IJsland. 

Mijn fietsliefde en interdisciplinaire benadering zal ik ook combineren in het verfilmen van de Galop tour van Liza van Brakel. Samen met Liza fiets ik door Nederland en zal ik via allemaal zelfbedachte knutsel-rigs de camera op de meest creatieve manieren op mijn fiets bevestigen. Verwacht een roadmovie vol circus, kamperen en een goede dosis afzien maar ook een intiem portret van Nederland van de kleine dorpjes tot aan de grootste festivals.


MAKER VOOR
GALOP