TENT huis voor hedendaags circus

Saar Rombout werd in 1989 geboren in Amsterdam. Ze behaalde een BA-opleiding in Circus en Performance Art aan ACAPA (NL, 2012), daarna een MFA in Contemporary Circus Practices aan DOCH (SE, 2020). In 2021 studeerde ze Narrative Design aan SKH (SE).

Sianna Bruce is geboren in Schotland in 1991 en studeerde in 2013 af met een BA-opleiding in Dance aan het Liverpool Institute for Performing Arts. Momenteel studeert ze in deeltijd om een Msc in Education for Sustainable Development te behalen.

We ontmoetten elkaar in 2012 op het Irish Aerial Dance Festival waar we beiden docent en performer waren. We traden samen op voor de DOCH’s MFA afstudeervoorstelling en in een onderzoekspresentatie met touwen en suspensie op het European Aerial Dance Festival 2020. 

Omdat we beiden in oktober een operatie zijn ondergaan, gebruikt dit project onze eerdere kennis in Verticale Dans en creatieve rigging om de vraag te onderzoeken "Wat verandert er als een circuslichaam niet in perfecte vorm is?" We willen experimenteren met krachten en gewichtloosheid om bewegingen mogelijk te maken die een geblesseerd lichaam anders niet zou kunnen uitvoeren. Naast de fysieke uitdagingen kijken we ook naar de psychologische gevolgen, zowel als artiest als vanuit het perspectief van het publiek. Kan de kwetsbaarheid van het niet meer mogelijke nieuwe deuren openen voor onverwachte beweging?

Saar ontmoette de directie van TENT tijdens haar jeugdopleiding bij circus Elleboog en is sinds het begin betrokken, onder andere als tijdelijke house rigger. Als Maker voor een week zetten wij de eerste stap in ons onderzoeksproces en we kijken uit naar deze kans om weer samen te werken.


SUSPEND TO DISCOVER TO YOUR REFORMED BODY • 12 T/M 18 FEB 2023
Wat verandert er als een circuslichaam niet in perfecte vorm is? Een fysieke en mentale verkenning van het gebruik van suspensie als revalidatiemethode


MAKER VOOR 
EEN WEEK


 siannathebruce saarrombout  siannabruce saar.rombout