TENT huis voor hedendaags circus

Lily Schlinker (1999) en Janick Kremer (1996) zijn twee hedendaagse circusmakers uit Berlijn. We ontmoetten elkaar in 2016 bij het jeugdcircus toen Lily nog een tightwire balancer was en Janick een straps artist. Samen studeerden we in 2022 af aan Codarts Circus Arts als partneracrobaten. In ons werk combineren we het onderzoek naar innovatieve trucs met partnerdans. Ondanks onze zeer verschillende lichamen, onze rollen en techniek, zoeken we in onze presentatie naar gelijkwaardigheid, zo blijft de focus op dat wat er op het podium gebeurt in plaats van wie het uitvoert. 

Kaleiding is de debuutvoorstelling van Lily&Janick waarin we de traditionele circusdiscipline, hand to hand, een nieuw perspectief geven. Met grote spiegels op de vloer openen we de ruimte en creĆ«ren we een wereld met hypnotiserende beelden. Daar wordt vallen vliegen en ondersteboven het nieuwe normaal. 

In 2021, toen er geen mogelijkheid was om voor een live publiek op te treden, faciliteerde TENT ons een podium met de 10e editie van Back to Base, waar we onze act Zwischen opvoerden voor een online publiek. Sindsdien is het contact met TENT gegroeid. Lily werd uitgenodigd om de work in progress show van de maker te fotograferen voor een weekvoorstelling van Sinking Sideways in 2021 en nu hebben we het genoegen om als Maker voor een week in 2023 ons onderzoek naar Kaleiding te verdiepen.


MAKER VOOR 
EEN WEEK


 lilyandjanick