TENT huis voor hedendaags circus

Ik ben Samuel Rhyner, een Zwitserse circusartiest geboren in 1995. In 2020 studeerde ik af aan de Academie voor Circus en Performance Art in Tilburg (NL). Geïnteresseerd in beweging in het algemeen, maar dorstig naar kennis, besloot ik piano, trompet, elektronische muziekcompositie en cyr wheel te leren naast mijn belangrijkste disciplines: acrodans (solo en partnerwerk).

Samen met Saphia Loizeau richtte ik het gezelschap Les Payenkes Utopistes op. We creëerden en toerden met de shows Bonne Question!, O-zero en Hug. Daarnaast speelde ik in Entre deux mondes van Compagnie Hors Surface, in Exit en On point van het circusdansgezelschap Circumstances van Piet Van Dycke en componeerde de soundtrack van Laurie-Anne Jaubert's kunsttentoonstelling Lumitériales. Mijn eerste samenwerking met TENT stamt uit 2021 als performer van Rocking van Paul Van de Waterlaat. 

Na in verschillende projecten gewerkt te hebben als co-creator, performer, componist, acrobaat, acrodanser of performer, sla ik nu een solopad in met La vieille souche. Daarin wil ik de grenzen tussen muziek, circus en dans opnieuw doen vervagen. Als Maker voor een week in 2023 bij TENT probeer ik een antwoord te krijgen op de vraag hoe los te komen van pure objectmanipulatie en eerder richting acrodans partnering werkt met een passieve niet-menselijke partner. Hoe kun je er mee in gesprek gaan en hoe kun je de boom actief maken en een stem geven?


MAKER VOOR 
EEN WEEK


 samuel.rhyner  samuel.rhyner.3