TENT huis voor hedendaags circus

Ik ben Susanna Paavola (1995, FI), een Finse circusartieste die in Rotterdam woont. Op mijn 15e ontdekte ik dat je circus kon doen voor de kost, en na de middelbare school meldde ik me enigszins schertsend aan bij een circusuniversiteit in Finland. Twee scholen later is het duidelijk dat circus de juiste keuze was en Nederland begint als thuis te voelen. Ik ben eerst afgestudeerd als circusdocent aan de Turku University of Applied Sciences en daarna verdergegaan met een artistieke carrière aan de Codarts Circus Arts in Rotterdam. Na school werkte ik zowel solo als met een trans disciplinair duo Susanna x Luna. 

Ik hou ervan georganiseerd te zijn, zaken in te plannen en vooruit te plannen - eigenlijk ben ik daar best goed in. Maar ik ben zelf niet zo goed in het volgen van die schema's en plannen. Ik begin aan projecten en zinnen en vergeet halverwege wat ik eigenlijk aan het doen was. Tijdens mijn studie maakte ik daar een zelfportret van en noemde mezelf ‘slecht in multitasken’. Nu kan ik het in plaats daarvan ADHD noemen. 

In 2021 stond ik op Back to Base met Nomy, mijn afstudeer act over controle en autonomie. Deze keer kom ik terug als Maker voor een week 2023 om de aftrap te geven voor een onderzoek naar het gebrek eraan - vergeetachtigheid, afleiding en gebrek aan motivatie. Met speelse (maar zeer reële en relateerbare) beelden over impulsiviteit, desorganisatie en eindeloze nieuwe ideeën hoop ik op het podium een inkijkje te geven in mijn brein.


MAKER VOOR 
EEN WEEK


 nnannanna  napaavol