TENT huis voor hedendaags circus

In 1991 werd ik, Hanna de Vletter, geboren te Nijmegen, waar ik ook mijn eerste circuslessen volgde. Ik studeerde aan de circushogeschool in Rotterdam (Codarts, Circus Arts) en specialiseerde me in statische trapeze. Na mijn afstuderen in Nederland in 2013, ben ik het Franse circus gaan verkennen, eerst aan de circussschool in Parijs en daarna in Toulouse. Sinds 2017 werk ik samen met verschillende Franse en Belgische gezelschappen als uitvoerend trapezeartiest. Eerder met Compagnie Virevolt, La June en Elodie Doñaque en momenteel met compagnie Rhizome/Chloé Moglia. 

Een wens om compromisloos mijn eigen visie op het circus te onderzoeken bracht me tot het idee een solovoorstelling te maken. Sinds 2020 werk ik aan mijn debuut als circusmaker: Duif. De voorstelling is mateloos persoonlijk. Ik zoek in dit proces naar eerlijkheid tegenover mezelf en tegenover het publiek. Hoe kunnen we een moment delen zonder ons te laten opsluiten door onze verwachtingen? 

Ik leerde TENT kennen, voordat TENT, TENT was, met een project uit mijn jeugdcircus. Om na zoveel tijd in Frankrijk terug te komen, te kunnen creëren in het land waar ik ben opgegroeid, als Maker voor een week bij TENT! Dat voelt heel bijzonder.


MAKER VOOR 
EEN WEEK


 hanna.de.vletter  hanna.de.vletter