TENT huis voor hedendaags circus

Ik ben Berkey en ik zag de schemerige lichten van het noorden voor het eerst in 1998, toen ik in Zweden werd geboren. Daar kwam ik door een vreemde kronkel terecht op de middelbare circusschool Circus Cirkör, waar ik begon met het beklimmen van Chinese palen, een gewoonte die ik bijna mijn hele opleiding heb volgehouden. Met een omweg van een jaar door Denemarken, belandde ik bij Fontys Circus and Performance Art in Tilburg, waar ik in 2023 afstudeerde. Op dat moment had ik de singulariteit van de Chinese paal verlaten voor een woud van negen palen die samen vormgaven aan wat uiteindelijk Structure #1 werd genoemd. Kort daarna won ik er de BNG Bank Circusprijs mee. Ik had mijn eerste echte ontmoeting met TENT tijdens de presentatie van Structure #1 op This is not a circus eind 2023.

Ik heb me verdiept in mijn interesse in rigging (tuigage) en constructie; waar deze interesses met circus samengaan en waar deze als een artistieke praktijk kunnen worden toegepast. Dit is waar mijn werk momenteel staat, daar waar het lijf van de artiest en het staal van de structuur elkaar ontmoeten. Ik onderzoek hoe de twee delen in balans kunnen zijn: als een duet in plaats van ‘circusartiest en hun apparaat’.

Voor de week met TENT concentreer ik me op het verfijnen en hopelijk herdefiniëren van het opbouw- en afbouwproces. Samen met Max Patchke breng ik vanuit een technisch standpunt tijd door met de structuur.


MAKER VOOR
EEN WEEK


 the_berkey