TENT huis voor hedendaags circus

Ik ben Michael Zandl en groeide op in een klein dorpje in de Oostenrijkse Alpen. Door het verkennen van verschillende buitensporten kwam ik in aanraking met acrobatiek en beweging. Na een studie landbouwwetenschappen in Wenen besloot ik mijn passie te volgen en verhuisde ik naar Rotterdam om aan Codarts Circus Arts te studeren, met als specialisatie Object Manipulatie. Sinds 2019 ben ik 'huismaker' bij Korzo Theater Den Haag waar ik in 2021 in première ging met Sawdust Symphony. Voor mijn volgende creatie met de werktitel Food stap ik voor het eerst van het podium en maak ik mijn debuut als regisseur. Samen met vier circusartiesten onderzoeken we de eindeloze menselijke consumptie en de impact ervan op ons milieu en onze samenleving.

In mijn creaties wil ik verder gaan dan gewone circusreferenties. Ik werk met objecten en materialen die niet vaak met circus worden geassocieerd. Hierdoor wordt mijn werk vaak omschreven als een passie voor het absurde gecombineerd met abstractie en subtiele humor. Technische details en het spelen met illusies en speciale effecten vormen de kern van mijn werk. Het zelf bouwen van de scenografie en rekwisieten is een volwaardig onderdeel van mijn creatieve proces. 

Als maker en performer ben ik al enkele jaren verbonden aan TENT die onder meer een belangrijke adviseur is in al mijn creaties als circusmaker. Eindelijk heb ik het genoegen om in mijn huidige creatie Food nu als Maker voor een week samen te werken met de ongelooflijke artiesten: Fidel Rott, Hedvig Brodén, Jakob Vöckler en Karin Brodén. In deze week zullen we ons onderzoek richten op het eten van onze rekwisieten en decors.


MAKER VOOR
EEN WEEK


www.michaelzandl.com  michael.zandl  michael.zandl