TENT huis voor hedendaags circus

Ik ben Jakob Jacobsson, geboren in Zweden in 1989 en verhuisd via Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk naar Rotterdam, waar ik mijn bachelor aan Codarts Circus Arts afrondde en momenteel gevestigd ben. Naast mijn toewijding aan het soloproject Insomnia (werktitel), ben ik ook actief betrokken bij twee gezelschappen: Revue Regret die momenteel op tournee is met hun voorstelling Dear Doubts en The Nordic Council die in februari 2024 in première ging met hun tweede avondvullende show Häppy Hour.

Als luchtacrobaat en circusartiest ben ik geïnteresseerd in het gebruik van negatieve ruimte, ophanging en in het integreren van lichtontwerp als essentieel onderdeel van mijn circuscreaties. Ik ben nieuwsgierig naar de beleving van tijd als een sensatie, als iets wat vanuit de onderbuik komt en we op een diep fysiek niveau ervaren. Mijn werken zijn doorgaans visueel minimalistisch.

Mijn eerste ontmoeting met TENT was in 2015, toen ik een kort touwwerk presenteerde voor Back to Base. Sindsdien ben ik een regelmatige bezoeker van verschillende shows, workshops en bijeenkomsten. Het doel van de onderzoeksweek is om het raakvlak tussen lichtontwerp en circus te onderzoeken. We onderzoeken wat lichtontwerp kan bieden wanneer het wordt ingezet voor meer dan alleen verlichting. Om dit te realiseren word ik vergezeld door Nico de Rooij, een lichtontwerper. Samen zullen we experimenteren met stroboscopen, lichteffecten en positionering om de intrinsieke relatie tussen de twee kunstvormen te benadrukken. 


MAKER VOOR
EEN WEEK


www.studiosidf.com  swedishdangling  jakob.jacobsson.3