TENT huis voor hedendaags circus

Ik ben Cecilia Rosso en ik kom uit Monale (1996, IT). Ik studeerde van 2015 tot 2017 bij Cirko Vertigo in Grugliasco en daarna aan de Academie voor Circus en Performance Art in Tilburg. Tijdens mijn studie specialiseerde ik me in aerial straps en hair hanging. In 2021 studeerde ik af en werd ik genomineerd voor de Jacques de Leeuw Prijs en de BNG Bank Circusprijs. In datzelfde jaar begon mijn eerste samenwerking met TENT als Maker voor een dag. 

In 2022 richtte ik het collectief Profondo Rosso op, waar ik regisseur en performer ben. Samen met Jakob Lohmann, Raphaël Albanese en Inge den Adel maken we performances en installaties die het publiek betrekken en een diepere connectie met de performer creëren. 

Tijdens de residentieweek van Maker voor een week zullen we de relatie tussen onze nieuwe creatie (Frammenti#2 - werktitel) en het publiek verder onderzoeken. We willen graag in contact komen met geïnteresseerde toeschouwers en hen uitnodigen om een beweegbare portaalkraan te verkennen. Volg ons en blijf op de hoogte als je interesse hebt in het project en wilt deelnemen aan het onderzoek.


MAKER VOOR
EEN WEEK


www.ceciliarosso.com/profondorosso  rossocecilia