TENT huis voor hedendaags circus

Hola! Wij zijn Itzel en Micaela, Itzel is geboren en getogen in Mexico (1994) en Micaela is geboren in Bolivia (1999) en groeide op in Chili. Onze paden kruisten voor het eerst bij de audities van ACAPA (Academy for Circus and Performance Art) in Tilburg, waar we allebei in juni 2023 afstudeerden, Itzel met aerial hoop en Micaela met aerial rope. Door de jaren heen brachten onze gedeelde roots ons als vrienden samen en nu als Insurgentes Company. 

We vormen een dynamisch duo met circus als gemene deler. Onze band voert ons over de landsgrenzen heen en weerspiegelt onze Latijns-Amerikaanse afkomst. Tijdens onze residentieweek onderzoeken we hoe we de vierde wand kunnen doorbreken en oprechte betrokkenheid kunnen creƫren en kijken we hoe we circus, fysiek theater en humor kunnen combineren met respect voor culturele authenticiteit.

Als Insurgentes Company beginnen we aan een nieuw hoofdstuk. Onze allereerste voorstelling La Cosecha is geselecteerd voor de Keep an Eye Foundation en een eerste concept was te zien op Festival Circolo 2023. Sinds we in Nederland zijn is TENT ons welbekend en in 2023 was Itzel al Maker voor een dag tijdens Back to Base#14. We zijn erg enthousiast over onze eerste samenwerking met TENT en Cirklabo en met de dubbele ondersteuning van Insurgentes Company rond diversiteit en inclusie. 


MAKER VOOR
EEN WEEK


 insurgentes.co