TENT huis voor hedendaags circus

Wij zijn IFcircus, een kersvers gezelschap van twee artiesten en vrienden Shalom Gramiccioli en Mar Olivé Nieto. We hebben een aantal dingen gemeen; we zijn geboren in 1998, in twee verschillende landen, Italië en Spanje, we zijn afgestudeerd aan de Academy for Circus and Performance Art in Tilburg en we houden allebei van touw.

Al op de circusschool hadden we de ambitie om samen te werken en een creatieve ruimte te creëren waarin beweging, interacties, breien en touwen samenkomen. Deze ambitie hebben we waargemaakt in onze voorstelling Melic, wat 'navel' betekent in het Catalaans. In Melic worden circus en breien en wijzelf op een unieke manier geïntegreerd, verstrengeld en ontrafeld. 

TENT is ons welbekend aangezien Shalom een van de performers was van 13 Harbinger Road van TENT Maker voor twee jaar Hendrik van Maele in 2021-2022. Als Maker voor een week willen we al breiend de relatie met het publiek verkennen. De focus ligt op het ontwikkelen van verschillende manieren om het touw met het publiek te transformeren. En wellicht kunnen we ook de breivaardigheden en gebreide herinneringen van oudere dames uit de buurt verkennen en delen. Melic wordt ondersteund door Perplx en door La central del Circ, die ons al sinds de start van het project volgen. 


MAKER VOOR
EEN WEEK


www.ifcircus.com  if.circus