TENT huis voor hedendaags circus

Ik ben Liza van Brakel. Geboren in 1994 en opgegroeid in Nederland, kwam ik al op jonge leeftijd in aanraking met circus. Mijn hele jeugd bracht ik door bij jeugdcircus Poehaa in Arnhem waar ik gefascineerd raakte door de oneindige mogelijkheden van circus. In 2017 ben ik afgestudeerd aan Codarts Circus Arts in Rotterdam. Daar ontdekte ik mijn liefde voor jongleren en ontwikkelde ik deze discipline vanuit fysiek oogpunt tot een eigen kunstvorm.

Sindsdien trek ik al jonglerend de wereld over en zie ik de clubs als het verlengde van mijn lichaam. Al jonglerend breid ik mijn fysieke ruimte uit en vul ik leegtes op. Ik ben altijd heel erg geïnteresseerd geweest in dat aspect binnen jongleren waarbij er technisch gesproken niet gejongleerd wordt.

Sinds enkele jaren ben ik aan TENT verbonden als maker en performer. Eerst als deelnemer van Back to Base, later als performer van Being Benjamin en JACK, twee producties van Monki. Als Maker voor een week deed ik onderzoek naar de inbreng van performers en dansers die werken met objecten, maar de discipline niet beheersen. Moet je kunnen jongleren om te jongleren? In 2023 ben ik Maker voor een jaar bij TENT en fiets ik met de zomervoorstelling Galop door Nederland. Met dit rondreizend circus breng ik circus naar de mensen en nodig ik iedereen uit een stukje met me mee te fietsen. Klassiek circus in een nieuw jasje.


MAKER VOOR
een dag • een week • een jaar

HAAR PRESENTATIES
Galop


www.lizavanbrakel.com   Liza.vanbrakel.1   lizavanbrakel  Onze Maker  Foto Album  Circus Whispers