TENT huis voor hedendaags circus

Mijn naam is Benjamin Kuitenbrouwer (1988, NL), ook wel bekend als Monki. Ik begon als maker en Chinese pole acrobaat (Codarts Circus Arts, 2014) met solovoorstellingen waarin ik de dubbele Chinese mast combineer met livemuziek, theater en video. Ik onderzoek graag de lijn tussen performance en het rauwe hier-en-nu. Of dat nu een specifiek verhaal is, iets po√ętisch, of gewoon een mooi beeld – dat wat ons voor een moment optilt en meeneemt draagt mijn interesse. Ook ben ik medeoprichter van een Frans acrobatencollectief, Collectif Sous le Manteau. 

Met TENT maakte ik al in 2015 de voorstelling 3en de basis van onze samenwerking is te vinden bij ons gemeenschappelijk jeugdcircus Circus Elleboog. Tussen 2019 en 2021 werkte ik met TENT onder de Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten en ontwikkelde Being Benjamin(2020) en mijn regiedebuut Jack(2020).  

Tot en met 2024 ben ik breed betrokken bij TENT als huismaker. Als artiest is de tijd rijp een standpunt in te nemen. Ik verdedig hen die vertrouwen hebben in hun medemens. Zij zijn in mijn opinie de nieuwe realisten (en niet de cynici). Vanuit de werktitel Dat Kan Beter: Circus voor Cynici onderzoek ik hoe een hoopvol mensbeeld in mijn projecten tot uiting kan komen. Hiervoor werk ik opnieuw met Chinese pole en tekst en verken ook hoe ik als maker kan werken met artiesten met andere disciplines. Wat me drijft is de inherent menselijke kant van het circus, het ultieme hier en nu. Ook biedt het onalledaagse ervan een kans om met het publiek op zoek te gaan naar een nieuwe realiteit.  


MAKER VOOR
twee jaarvier jaar

ZIJN PRESENTATIES
3Being BenjaminJACK • 360 • 60% Banaan • Niks Nieuws • Forever Young


WWW.MONKIBUSINESS.NL  CIRCUSMONKI  MONKI_BUSINESS  ONZE MAKER