TENT huis voor hedendaags circus

Sinking Sideways dat zijn: Xenia Bannuscher (1995, DE), Dries Vanwalle (1997, BE) en Raff Pringuet (1998, BE). We leerden elkaar kennen op de Bachelor Circus Arts van de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Alle drie zijn we gespecialiseerd in dansacrobatiek. Na het afstuderen van Xenia en Dries in 2020, ontwikkelde Sinking Sideways de voorstelling René. In 2021, het jaar waarin ook Raf afstudeert, worden plannen gemaakt voor de ontwikkeling van een driekoppig werk, Cécile (werktitel).   

Als collectief zijn we geïnteresseerd in puur bewegingsonderzoek en hebben we een choreografische aanpak: we willen zien wat onze lichamen kunnen doen en hoe ze zich tot elkaar verhouden op het podium. Je zou onze huidige stijl als minimalistisch kunnen omschrijven. Door het hedendaagse circus te bevragen, willen we een bijdrage leveren aan de ontwikkeling ervan.

In 2019 voerden we met Sinking Sideways (Xenia en Dries) de act Mind the Gap op tijdens Back to Base. In 2020 waren we beiden opnieuw betrokken bij een project van TENT. Ditmaal samen met Samuel Rhyner, om het onderzoek van Maker-voor-een-week Paul van de Waterlaat te ondersteunen en uit te voeren. In onze residentie als Maker voor een week in 2021, onderzoeken we specifieke aspecten van jongleren, en hoe we die als discipline kunnen vertalen naar dansacrobatiek. 


MAKER VOOR
een dag • een week


 sinking_sideways  sinkingsideways  Circus Whispers