TENT huis voor hedendaags circus

Mijn naam is Laura-anne Grimbergen (1989, NL). Ik hou ervan om het leven af en toe van een afstandje te beschouwen. Om met hernieuwde verwondering naar de wereld te kijken, door heel even met andermans ogen te zien. En ik hou er misschien nog wel méér van om anderen mee te nemen in mijn wereld. 

Daarom fotografeer ik en maak ik beeldverhalen. 

In mijn werk navigeer ik vaak naar het echte, onopgepoetste moment. Ik regisseer niet of nauwelijks, omdat ik de dingen graag neem zoals ze komen. Tegelijkertijd ben ik me hyperbewust van mijn rol als verteller en vind ik het juist prachtig om de wereld om me heen te gebruiken om een verhaal te vormen. De paradox van documentairefotografie; mijn lievelings.

In opdracht van TENT mag ik in 2021 een project maken rondom de makers die via een residentie aan TENT verbonden zijn. Ik voel me enorm bevoorrecht dat ik achter de schermen aanwezig mag zijn en kijk er naar uit om in de wereld van deze makers te duiken. Om te leren over hedendaags circus, maar misschien wel vooral om te ontdekken hoe zij én ikzelf zo’n ontwikkelproces ervaren. Hoe zo’n proces eruitziet en voelt.


MAKER
Beeldmaker

HAAR COLLECTIE
Laura-anne Grimbergen


WWW.LAURA-ANNEGRIMBERGEN.NL   LAURA_ANNEG