TENT huis voor hedendaags circus

Maria de Campos Camacho Franco Madeira, of liever gezegd: Maria Madeira en Hendrik van Maele gaan werken aan hun project Limited Encounters tijdens Maker voor een week.

Maria combineert haar dansachtergrond met circus in een solodiscipline die bekend staat als dansacrobatiek. Ze probeert verschillende kwaliteiten te belichamen, zoals flow, spanning en ontlading, verticaliteit en horizontaliteit, naar binnen en naar buiten, cirkelvormig en lineair... al deze thema's zijn in constante dialoog met de vloer en, in wezen, met de zwaartekracht. Ook al houdt ze van haar eenzame relatie met de vloer, de laatste tijd zoekt ze toch de samenwerking op. Hendrik is al twee decennia betrokken bij circus. Begonnen als jong kind in het jeugdcircus tot werken in de professionele circuswereld na zijn afstuderen aan ACAPA als acrobaat. Het circus bracht hem een vrijheid om te doen wat hij moest doen op deze wereld. Sindsdien streef hij er elke dag naar om beter en beter te worden.

Met Limited Encounters benaderen ze hun optredens als 'fysiek gesprek voeren', waarbij de focus wisselt tussen de dialoog met: zichzelf, de ander, publiek en muziek. Om een ​​gesprek gaande te houden, moet je goed kunnen luisteren en om goed te kunnen luisteren, moet je door de ogen van een ander wezen kunnen kijken.

Beiden namen deel aan verschillende ontmoetingen georganiseerd door TENT en speelden in de voorstelling Muur van Floor van Leeuwen.


MAKER VOOR
een week

HUN PRESENTATIES
Muur


 hendrik.vm
maria.madeira