TENT huis voor hedendaags circus

Wij zijn een vader-dochter duo Jan en Marth De Kinder.

Marth (BE, 1996) ooit begonnen als zesjarige in het jeugdcircusatelier Salto in Tienen, studeerde in 2018 af als trapezist aan de Academy of Circus and Performance Art in Tilburg. In 2019 behaalde ze de master Performing Public Space met haar onderzoeksproject through-us. Samen met het Vlaams theatergezelschap Het Gevolg maakte ze voorstellingen. En ze trad op met haar danstrapeze solo Dismorphed. Marth is gefascineerd door verhalen. Vanuit verschillende disciplines doet ze een onderzoek naar de juiste taal die per verhaal anders is.

Als illustrator en auteur probeert Jan (BE, 1964) kwetsbaarheid weer te geven. Hij gaat op zoek naar directe vertelkracht, humor, sfeerschepping en het weergeven van emoties. Hij gebruikt in zijn illustraties vaak niet-conventionele en broze tekenmaterialen zoals houtskool, koffie en oude papieren. Jan volgde circus als adolescent aan de circusschool van Tienen. Hij bewerkte samen met Stefan Perceval zijn boek Rood tot een theatervoorstelling die sinds 2018 toert langs culturele centra. Tijdens deze productie (met Stefaan Degand en de Hartenspelers van Het Gevolg) vertelt en tekent hij live.

Als Maker voor een week bij TENT in 2021 bekijkt het duo het lichaam als canvas. Er wordt getekend en geprojecteerd op het bewegende lichaam; er ontstaat een dialoog tussen tekening en beweging. Doorheen de projectie ziet het publiek hoe het lichaam een drager wordt van verhalen.


MAKER VOOR
een week


 marth.dekinder  marth.dekinder  Foto Album  Circus Whispers