TENT huis voor hedendaags circus

Mijn naam is Jessica Hellmuth en ik kom uit Colorado (USA, 1997). Op mijn achttiende verhuisde ik naar Rotterdam om de opleiding Codarts Circus Arts te volgen, met als specialisatie aerial rope. Ik studeerde af met grote onderscheiding in 2020. Hoewel de pandemie het onmogelijk maakte om op te treden of een afstudeeract te maken, werd mijn project genomineerd voor de BNG prijs. Ik zal het verder ontwikkelen tot de avondvullende voorstelling Corpomorphologistics, die in oktober 2021 in België in première gaat. 

In mijn artistieke praktijk ben ik erg geïntrigeerd door het creatieproces zelf. Om een onderwerp vanuit verschillende perspectieven en met verschillende materialen te verkennen, werk ik multi-mediaal en creëer ik een associatief web van geluid, woord, beeld, beweging en textuur. Uiteindelijk vind ik een rode lijn door deze hoeveelheid van artistiek onderzoek dat circus, een podium, een touw, en mijzelf betreft. Mijn stukken omvatten vaak zelfgemaakte soundscapes, uitgesponnen concepten en fysiek onderzoek naar lichaamsbeeld en -perceptie.

Ik kwam in contact met TENT door hun grote betrokkenheid bij de Nederlandse circuswereld. En later via Rosa Boon die mijn docent en vraagbaak was bij Codarts. Als Maker voor een week in 2021 zal ik inzoomen op de centrale vraag van Corpomorphologistics: Op hoeveel 'dingen' kan ik mijn lichaam laten lijken?


MAKER VOOR
een week


www.jesshellmuth.com  jesshellmuth  jesshellmuth  Foto Album  Circus Whispers