TENT huis voor hedendaags circus

Ik ben Luuk Brantjes, circusartiest uit Oosterbeek. In de twee jaar waarin ik aan de Codarts Circus Arts studeerde in Rotterdam, specialiseerde ik me in de discipline teeterboard. In 2017 vervolgde ik mijn studie aan de University of Dance and Circus (DOCH) in Stockholm, waar ik mijn huidige circuspartners leerde kennen. Samen vormen we 4onboard, een circusgezelschap gespecialiseerd in teeterboard. In 2020 behaalde ik mijn bachelor aan DOCH met de act Safety First.

Naast de projecten met 4onboard, zoek ik ook als maker mijn weg in het circus. Mijn interesse gaat uit naar het verkennen van de grenzen van mijn discipline. Ik ben benieuwd hoe men naar teeterboard kijkt en hoe ik de discipline kan oprekken. Veelvoorkomende thema's in mijn werk zijn speelsheid, balans, gewichtloosheid, rust en fragiliteit. In een van mijn eerdere werken, een korte voorstelling genaamd “U P”, zocht ik een manier om het gevoel van rust en gewichtloosheid over te brengen op het publiek. Met dat doel combineerde ik videoprojectie met live optreden. 

In 2021 werk ik aan een project waarbij ik het teeterboard benader als een entiteit. In het verlengde daarvan onderzoek ik bij TENT - als Maker voor een week - hoe de discipline beïnvloed wordt wanneer de teeterboard partner wordt vervangen door een object.


MAKER VOOR
een week


 luukbrantjes  luuk.brantjes  Foto Album  Circus Whispers