TENT huis voor hedendaags circus

Wij zijn Petra, geboren in 1992 in Wenen, Oostenrijk, en Felix, geboren in 1991 in Dresden, Duitsland. De eerste keer dat onze wegen elkaar kruisten was in 2012 in Berlijn. We hadden beiden besloten om aan de particuliere circusschool Die Etage te studeren en professioneel circusartiest te worden.

Kort daarna meldden we ons aan voor een opleiding bij Fontys Academy of Circus and Performance Art (ACAPA) in Tilburg, Nederland. Daar legden we ons vier jaar toe op partneracrobatie en vormden we samen met Hendrik Van Maele en Josse De Broeck een kwartet. Sinds ons afstuderen in 2017 creƫren en performen we samen als het collectief Familiar Faces.

Nadat we de afgelopen jaren met verschillende gezelschappen hebben samengewerkt, is het ons doel om onze ervaringen mee te nemen en in te brengen in ons werk als duo. Als Maker voor een week onderzoeken we de menselijke band van een koppel, en hoe deze connectie zichtbaar en herkenbaar te maken voor een publiek. Met onze vaardigheden in handstand, hoofdstand en hand-to-hand, zoeken we naar een balans tussen kracht en kwetsbaarheid op het podium. Ons doel is om trouw te blijven aan onszelf en echte emoties te presenteren in plaats van te acteren.

We leerden TENT kennen tijdens onze studie aan ACAPA. Tijdens deze stage bij TENT maakten we een voorstelling met Thomas Falk, die leidde tot het Peregrin Project. TENT heeft ons ook met Familiar Faces verwelkomd in hun residentieruimte, en ze steunen het solo-onderzoek van onze collega Hendrik Van Maele. Onze show Surface werd gepresenteerd op de eerste editie van This is not a circus in 2021.

Aangezien we altijd een warme band hebben gehouden met TENT, konden we ons geen betere plek voorstellen voor een eerste try out van ons duo.


MAINTENANCE • 22 T/M 28 AUG 2022
Kunnen we onze band zichtbaar maken op het podium, ondanks onze afstand?

Al acht jaar delen partneracrobaten Petra en Felix het podium: in een collectief, als vertolkers voor verschillende regisseurs en bovenal als vrienden. Deze bijzondere band is veelzijdig: fysiek, emotioneel en sterk; het resultaat van jarenlange oefening in vertrouwen. Als makers voor een week onderzoeken Petra en Felix hoe tastbaar de vriendschapsband is en hoe blind hun vertrouwen: ‘Kunnen we onze bewegingen synchroniseren zonder elkaar te zien? Kunnen we een stille dialoog voeren over een afstand?’ Het vermoeden rijst dat er een geheime taal is die nog ontdekt moet worden.


MAKER VOOR
EEN WEEK


 petrusch.ka.9  felix.zech.7