TENT huis voor hedendaags circus

Mijn naam is Jorga Lok (NL, 1989). Na een goede tijd bij Circus Rotjeknor in Rotterdam, volgde ik de circusopleiding aan DOCH in Stockholm, Zweden en trainde nog een jaar bij Codarts in Rotterdam. Samen met Edwin Schulte vorm ik Fabuloka, een gezelschap voor beeldend circustheater. Ook werk ik voor verschillende andere gezelschappen zoals Wirwar Producties en Tall Tales Company. 

Ik doe het liefst partneracrobatiek en handstand. Ik houd van een eenvoudig theatraal of artistiek idee dat vervolgens op alle denkbare manieren wordt uitgewerkt en belicht. Mijn stijl wordt door de jaren heen steeds abstracter en meer vervreemdend en toont verwantschap met performance art.

Ik speelde in LOOP (2010), de allereerste voorstelling van TENT en presenteerde de eerste aanzet voor mijn White Solo als Maker voor een dag (Back to Base). Momenteel repeteer ik voor Be Kind, een voorstelling voor baby's geproduceerd door TENT en dan nu, Maker voor een week. Ik spaar ze allemaal :) Voor mijn residentieweek gebruik ik een bestaande korte act als startpunt. Met dezelfde ingrediĆ«nten (een kastje en mezelf in trouwkleding), ontwikkel ik verschillende korte stukken die uiteindelijk een langer geheel kunnen vormen.


WHITE SOLO • 16 - 18 & 23 - 25 NOV 2022
Welke uiteenlopende sferen kan ik creĆ«ren met mezelf en mijn kastje?

Gewapend met een kastje en een trouwjurk, speelt circusartieste en acrobate Jorga Lok zichzelf. In meerdere acts verkent ze de verschillende vrouwelijke figuren die ze in zich draagt. De acrobate is kwetsbaar en klein, dan weer sensueel, soepel en zelfverzekerd, of ontpopt zich tot een slet. Telkens wanneer een ander personage opduikt, verandert de sfeer van de act en worden de emoties van haar personage meer en meer voelbaar.


MAKER VOOR 
EEN WEEK


 fabuloka_circustheater