TENT huis voor hedendaags circus

Ik ben Arend de Jonge, een luchtacrobaat uit Rotterdam. Mijn eerste kennismaking met TENT was als acrobaat tijdens het vooronderzoek van MUUR van Floor van Leeuwen. Als maker wil ik mijn ervaring als aerialist, mijn theoretische kennis en technische vaardigheden met game design, shading en programmeren inzetten voor de performancekunst en ontwikkelingen in de technologie bevragen. Mijn MSc. in de fundamentele wiskunde en specialisatie in cryptografie en cybersecurity geeft me als circusmaker richting. Nu ik drie jaar als resident artist bij Supperclub Amsterdam werkzaam ben met eigen solo’s en duo acts, zet ik een volgende stap.

{

    "naam" : "Arend de Jonge",

    "geboortejaar": 1990,

    "nationaliteit": "NL", 

    "specialisaties": [

        "Aerial rope",

        {"Aerial straps" : [

            "solo",

            "duo"

        ]},

        "Algebraïsche Meetkunde"

    ]

}

De ogenschijnlijke tegenstelling tussen de fysieke werkelijkheid van acrobatiek en het onaantastbare van bits en bytes boeit me. Ik werk aan een voorstelling waarin digitale communicatie het belangrijkste interactie middel is tussen publiek en podium. Als Maker voor een week onderzoek ik de vraag: Wat als ons verlangen naar techniek zo dwangmatig wordt, dat het klapt?


Technologische Dwaling • 18 T/M 23 JULI 2022
Wat als ons verlangen naar techniek zo dwangmatig wordt, dat het klapt?

Met techniek en digitale hulpmiddelen bedenken we oplossingen voor allerlei behoeften. Maar de dwangmatige drang naar technologie leidt onvermijdelijk tot gedoe. Arend de Jonge noemt dit een technologische dwaling. Tijdens zijn Maker voor een week traject onderzoekt hij hoe het begrip technologische dwaling zich vertaalt in (lucht)acrobatiek. Hij zet de eerste stappen van een acrobatische vertelling. Daarin stapelen de dwalingen zich torenhoog op. Is er zoiets als te veel technologie?


MAKER VOOR
EEN WEEK


 arrowacrobatics