TENT huis voor hedendaags circus

Jam Shenanigans is een fris, jong en speels duo bestaande uit Batist Van Baekel (2000, BE) en Henri Kangas (1998, FIN). Henri en Batist leerden elkaar kennen tijdens hun studies aan Codarts Circus Arts in Rotterdam, Nederland, waar ze al snel ontdekten dat ze een gelijkaardige interesse in objectmanipulatie delen. Na hun afstuderen, Henri (2021) & Batist (2022), vormen de Maker voor een week de aftrap voor hun eerste creatie. 

Onze stijl is een combinatie van hoge energie, speelsheid en passie voor objecten. Shenanigans (werktitel) verkent de rol en het effect van speelsheid, creativiteit en verbeelding in een maatschappij waar alles om schermen draait. Door speelgoed te manipuleren, willen we de essentie van het innerlijke kind in ons allemaal verkennen. 

Tijdens onze studie in Codarts ontdekten we de rol van TENT in de Nederlandse circuswereld. We hadden het genoegen om les te krijgen van een van hun directeuren, Rosa Boon, die ons aanmoedigde om verder in contact te komen met TENT. De Maker voor een week is voor ons een natuurlijke opstap van student naar professional.


SHENANIGANS • 3 T/M 7 OKT 2022
Hoe wekken we ons innerlijke kind?

Batist van Baekel en Henri Kangas, aka Jam Shenanigans, kruipen in de huid van het kind dat opgroeit en diverse stadia doorloopt naar volwassenheid. Terwijl het beeldscherm ons leven beheerst, kijken zij juist naar het effect van speelsheid, creativiteit en verbeelding. Hoe wisselt de blik op speelgoed in diverse levensfasen? Met hun artistieke vaardigheden – waaronder objectmanipulatie, dans en acrobatiek – roepen ze herinneringen op aan vliegende auto's, de smaak van zandkoekjes en het opgewonden gevoel in je buik als je je droomfort hebt gebouwd. Ze hopen het innerlijke kind in ons tot leven te werken en de kijker mee te geven dat speels en fantasierijk zijn niet alleen voor kinderen is weggelegd.


MAKER VOOR
EEN WEEK


 jam.shenanigans