TENT huis voor hedendaags circus

Harvey Cobb, geboren in 1999, is een Britse komiek, presentator en circusartiest. Hij is afkomstig van The 5 Ring Youth Circus in Newcastle upon Tyne en leert op te treden op straat voordat hij verdere artistieke scholing kreeg van Circus Central (Newcastle, UK), Circomedia (Bristol, UK) en Codarts (Rotterdam, Nederland).  

Zijn meest opmerkelijke werk omvat The Headless CabaretHarvey Cobb and The Abundance of Pink Boots. Zijn werk op het podium combineert eerlijke dwaasheid met absurde duisternis en mengt potsierlijke stand up, grove fysieke komedie en een absurde hoeveelheid roze regenlaarzen. 

In 2021 was Harvey de host van de 10e editie van TENT’s open podium Back to Base. In zijn residentie als Maker voor een week onderzoekt Harvey de relatie van het publiek met de performer met de vraag hoe hun kennis, ervaring en verwachtingen kunnen worden gebruikt om hen te verrassen, tevreden te stellen en te vermaken.


PINK BOOTS AND AN ALCOHOLIC SOCK PUPPET • 10 T/M 15 OKT 2022
Wat willen publiek en artiest van elkaar?

Het publiek wil achteroverleunen en genieten van wat er op het podium gebeurt. Hoe houd je ze scherp, ready to play? Misschien, als ze niet helemaal zeker weten wat ze zien; of ze nu kijken naar een show die vreselijk misgaat of naar een zorgvuldig opgebouwd stuk? Als 'Maker voor een Week' speelt Harvey Cobb met de verwachtingen die het publiek heeft van een circusstuk, van een persoon die zichzelf artiest noemt, van Pink Boots. Hij onderzoekt de wederzijdse afspraken en verwachtingen tussen publiek en performer om hen te verrassen, te verwarren, tevreden te stellen en te vermaken.


MAKER VOOR
EEN WEEK


 harveyonthecobb