TENT huis voor hedendaags circus

GREAT CATCH - FRESH TASTE OF CIRCUS - 2021
Jonge circusmakers op tour door Nederland.

Great Catch is precies wat de titel impliceert, een geweldige vangst. En jij kan dat nu meemaken. In Nederland is een nieuwe generatie circusartiesten opgestaan die niet alleen fantastische skills heeft, maar daar ook nog grappige, ontroerende en persoonlijke theatervoorstellingen mee maakt. De circuscoalitie vond het tijd om dit aan het Nederlandse publiek te laten zien. Ze selecteerden drie originele producties van fris circustalent die samen touren langs de Nederlandse theaters. Een verrassend programma vol circusavontuur. Catch it if you can!

Great Catch is een initiatief van de Circuscoalitie. Met deze samenwerking willen ze bijdragen aaneen goed klimaat voor de creatie en presentatie van circus in Nederland. De Circuscoalitie zet in op het stimuleren van talent, speelplekken en publiek voor circus. De partners zijn MAAStd • Circusstad Festival Rotterdam • Korzo • Festival Circolo • TENT, in samenwerking met de theaterbureaus Buro Piket • HH Producties en de opleidingen Codarts Circus Arts • Fontys ACaPA. 


JÚLIA CAMPISTANY
Circuspersoonlijkheid Júlia Campistany vond in circus en trapeze de perfecte balans tussen lichaamsexpressie, muziek en taal. De persoonlijke act It happens…is een fysieke metafoor voor de perfect imperfecte menselijke conditie: als alles goed lijkt te zijn, heb je waarschijnlijk iets over het hoofd gezien, niets is perfect, niemand is perfect, it happens …

LIZA VAN BRAKEL
Net afgestudeerd aan Codarts Circus Arts valt Liza van Brakel op met haar eigen stijl waarin ze jongleren, vloeracrobatiek en dans combineert. Geïnspireerd door de lockdown periode die ze op haar kamer doorbracht, maakte ze voor Great Catch de poëtische jongleervoorstelling Umbra. Een creatie over de nieuwsgierigheid naar eenvoud en tegelijkertijd een ode aan alles wat mogelijk is.

TEATIME COMPANY
Het trio TeaTime Company vermengt de diverse achtergronden van de artiesten tot een opvallende nieuwe discipline met ‘stokken’ die ze als jongleerobject, Chinese paal en danspartner gebruiken. Hun energieke debuutvoorstelling Stick-Stok speelt verfrissend met het menselijk verlangen om te ontdekken.


MEDE DANKZIJ Fonds Podiumkunsten • Prins Bernhard Cultuurfonds • Fonds 21


"Great Catch – A Fresh Taste Of Circus is een goede aanzet tot bundeling van innovatief Nederlands circus en laat je snoepen van de verscheidenheid aan talent." Brecht Hermans voor Theaterkrant.nl

RECENSIE • TEASER