TENT huis voor hedendaags circus

Sinds mijn afstuderen aan de Fontys academie voor Theater in Tilburg werk ik, Paul van de Waterlaat (1984, NL) als theatermaker en performer. Ik ben mede-artistiek leider van performancegezelschap Zwermers en heb een warme vriendschap met het circusveld. Ik werk rond de menselijke zoektocht naar evenwicht en leg het kwetsbare en tijdelijke karakter ervan bloot. Op minutieuze wijze onderzoek ik de vaak onzichtbare grens tussen bewegen en in beweging worden gezet, als individu en collectief. 

In 2020 werkte ik als Maker voor een week bij TENT aan een vooronderzoek van het minimalistische project Rocking. In 2021 borduur ik voort op dit idee als Maker voor een jaar. Rocking werkt met de even esthetische als vervaarlijke beweging van een schip op zee in zwaar weer. Met minimale beweging en precisie maken performers Xenia Bannuscher, Dries Vanwalle en Samuel Rhyner de deining onder hun voeten invoelbaar.

Eerder gaf ik les op Fontys ACaPA (Academy for Circus and Performance Art) en maakte er voorstellingen die speelden op Festival Circolo (2016, 2018, 2019), Theater op de Markt (2019) en tijdens een uitwisselingsproject in Zwitserland (2017). Ook was ik actief als fysiek spelcoach bij Recirquel (Budapest, Hongarije) en bij verschillende circusmakers in het land. 


MAKER VOOR
een week • een jaar

ZIJN PRESENTATIES
Rocking


 paul.vandewaterlaat   paulvandewaterlaat  Onze Maker videoportret