TENT huis voor hedendaags circus

House of Circus is het gezelschap van Nick van der Heyden (NL, 1990) en Germain Charlat (FR, 1997). We studeren/studeerden beiden aan de Academy for Circus and Performance Art (ACaPA, Fontys) in Tilburg. 

Nick is al sinds zijn vierde gepassioneerd door circus. Hij begon bij Circus Elleboog in Amsterdam en studeerde in 2014 af aan de ACaPA met de specialisatie handbalanceren. Sindsdien creëerde hij zijn eigen solovoorstelling: Project JB en trad hij op in verschillende grote en kleine circus-, musical- en theaterproducties.

Germain is geboren in Frankrijk en opgeleid aan verschillende scholen waaronder de professionele circusopleiding in Amiens. In 2021 studeerde hij af aan de ACaPA. Zijn hoofddiscipline is statische trapeze die hij graag combineert met clownerie, acteren en dragqueen.  

In 2021 ontwikkelen we onze eerste gezamenlijke productie. We zijn beiden geïnteresseerd in Circus en Drag, twee kunstvormen die momenteel op veel verschillende manieren en richtingen groeien en zich ontwikkelen. Als Maker voor een week bij TENT (2021) brengen wij – House of Circus – beide kunstvormen samen. We verkennen hoe die kunstvormen elkaar versterken en of ze net zo goed samengaan als aardbeien en chocolade. We werken aan een voorstelling die leuk is om te op te voeren en een glimlach op je gezicht tovert. En wees gewaarschuwd: We gaan felle kleuren en glitter niet uit de weg.


MAKER VOOR
een week


 houseofcircus interview  fotoalbum  Circus Whispers