TENT huis voor hedendaags circus

WORD MAKER VOOR EEN DAG
Presenteer je circusact of work in progress op het Back to Base open podium.

TENT huis voor hedendaags circus in Amsterdam lanceert een open call voor circusmakers met hun praktijk in Nederland. Voor de vijftiende keer is het podium van Back to Base een vrijplaats voor artiesten die een act of fragment van maximaal 10 minuten willen testen voor publiek en professionals. We beperken de benodigdheden op het podium tot een minimum, de focus ligt op artistieke kwaliteit en inhoud: Back to Base. We roepen circusmakers op die al even bezig zijn, net zijn afgestudeerd of nog in opleiding zijn. Ook podiumkunstenaars met affiniteit met circus zijn welkom. Iedere deelnemer aan het open podium ontvangt een dag gage (CAO conform) en reiskostenvergoeding. Vul het google formulier in tegen 11 maart 2024.

We toetsen je aanmelding onder meer op de volgende criteria:
• Je hebt een heldere artistieke visie
• Je werkpraktijk is in Nederland
• Circus (in de breedste zin van het woord) is de basis van het werk dat wordt getoond
• Je werk communiceert met het publiek

Bij het samenstellen van het programma kijken we hoe verschillende circusdisciplines aan bod kunnen komen. Daarnaast zoeken we bij de selectie van makers en artiesten naar een brede representatie van de samenleving waarin zoveel mogelijk verschillende verhalen worden verteld.

TENT huis voor hedendaags circus is een productiehuis. Wij vormen een hechte community met onze makers en zetten ons in voor een bloeiend circusklimaat. We stimuleren en steunen circustalent in Nederland in verschillende stadia van hun ontwikkeling. 


BACK TO BASE #15 • 13 april 2024
LOCATIE Podium Likeminds Amsterdam
DEADLINE 11 maart, 24:00 CET
SELECTIE mid maart
AANMELDEN via GOOGLE FORM

Het formulier kan zowel in het Nederlands als in het Engels worden ingevuld. Bij selectie worden de aangeleverde teksten en beeldmateriaal in overleg gebruikt als basis voor de promotie van Back to Base #15 door TENT en derden. Back to Base wordt ondersteund door Keep an Eye Foundation.


MAKER VOOR EEN DAG


 FOTO ALBUM  SOCIALS