TENT huis voor hedendaags circus

Ik, Zinzi Oegema (NL, 1989), begon al op mijn vierde met circus bij Circus Elleboog, het jeugdcircus van Amsterdam. Toen ik op mijn zestiende slaagde bij de middelbare school, twijfelde ik over mijn studie; scheikunde of biologie. Uiteindelijk koos ik toch voor mijn passie en volgde de eerste bacheloropleiding voor circus in Rotterdam, Codarts Circusarts. Ik specialiseerde me in partneracrobatiek.

Samen met Evertjan Mercier vorm ik het duo Zinzi & Evertjan. Onze act View is bekroond met meerdere prijzen. Met het Franse gezelschap XY traden we tussen 2014 en 2018 op over de hele wereld. In 2019 ging Common Ground in première, de grote circustheatervoorstelling van collectief Common Ground dat we samen met vier collega’s opstartten. 

Met TENT ga ik een hele tijd terug. We leerden elkaar kennen in het jeugdcircus Elleboog. En ik was speler van het eerste uur in 2010 met de productie Loop. In 2017-2019 doorliep ik bij TENT een Nieuwe Makers Traject. Tijdens deze periode maakte ik drie circusvoorstellingen; MEMO, Barstool Bound en in co-regie met Hanneke Meijers de buitenvoorstelling PIT. Ik schreef de pocket GRIP over het proces in de hoop anderen op een soortgelijke weg te helpen. Drie jaar later, 2022 word ik opnieuw door TENT benaderd om in het kader van het internationale Fast Forward project samen de voorstelling MAT te maken. Dit wordt een voorstelling met groepsacrobatiek over het loslaten van prestatiedruk, de schoonheid in falen en de vrijheid in het toestaan ervan. Want als je niet hoeft te landen, dan kan iedereen vliegen. Met MAT wil ik een volgende stap zetten, een groter project met meer spelers. Tegelijkertijd wil ik de goed bevallen samenwerking in co-regie met Hanneke doorzetten.


MAKER VOOR
twee jaar

HAAR PRESENTATIES
LOOPMEMOBarstool BoundPITGeluiden uit de PITGRIP • MAT


WWW.ZINZI-EVERTJAN.NL  ZINZI&EVERTJAN  #ZINZIEVERTJAN