TENT huis voor hedendaags circus

Wij zijn Britt (1997, NL), Mario (1993, DE) en Tijs (1997, BE) en vormen samen Knot on Hands. Onze samenwerking als trio begon in 2017 bij Codarts Circus Arts in Rotterdam, waar we in 2019 afstudeerden. Alle drie raakten we op jonge leeftijd geïnteresseerd in partneracrobatiek. Samen verkennen we de mogelijkheden van acrobatiek en zijn we voortdurend op zoek naar vernieuwende en organische manieren van partnering.

Onze band met TENT begon bij jeugdcircus Elleboog, waar Britt op jonge leeftijd begon als kleine circusartiest in de voorstellingsgroep waar onder andere Cahit Metin de regie deed. Tijdens onze studie aan Codarts deden we mee aan Back to Base, waar we de eerste versie van onze debuutvoorstelling Brace for Impact speelden. In 2023 starten we ons tweejarig makerstraject met TENT, waar we een deep dive willen maken in de eindeloze mogelijkheden van partnerwerk en in de relatie tussen drie acrobaten en de kracht van beweging. 

Die eindeloze mogelijkheden van partnerwerk is wat ons drijft. Er is altijd een nieuwe weg, iets wat we nog niet eerder hebben gezien of gedaan. We houden van de puurheid van beweging die draait om de relatie tussen ons drie├źn als acrobaten, en mensen als gevolg daarvan. We verkennen de mogelijkheden van flyer en base, en gooien ook graag de rollen om. Daarbij streven we naar een gelijkwaardigheid tussen ons als acrobaten en ook tussen man en vrouw.


MAKER VOOR
TWEE JAAR

HUN PRESENTATIES
CONCRETE


www.knotonhands.com  knotonhands  Knotonhands  Onze Maker