TENT huis voor hedendaags circus

Op 27 juni 2013 kreeg ik te horen dat ik was aangenomen op de Academie voor Theater te Tilburg. Mijn droom kwam uit. Al vanaf mijn zesde was ik bezig met toneel en vanaf mijn 16de werd het ‘serious business’. Althans, dat dacht ik. Ik dacht namelijk dat ik actrice wilde worden. Op de planken wilde staan. Maar al gauw bleek dat ik daar niet voor gemaakt was. Ik was gemaakt om te maken.

Toen gingen er deuren voor mij open die ik zonder de opleiding nooit had kunnen vinden. De deuren openden zich niet alleen naar het theater, maar ook naar het circus. In mijn tweede jaar bevond ik mij veel vaker in het circusgebouw dan in het theater. Misschien had dit ook te maken met het feit dat de liefde van mijn leven daar rondliep, maar dat terzijde. In mijn ogen was er zoveel meer mogelijk en vond ik dat ik ook wat toe te voegen had aan deze wereld. Mijn afstudeervoorstelling Square One maakte ik dus ook met studenten van de circusopleiding. Drie welgeteld en met één van hen ga ik nu verder.

Square One was een performance die ging over het raakvlak tussen circus en theater, afgebeeld in een ideale wereld die niet te bereiken is. Het constante gevoel dat je tegengehouden wordt door je omgeving, de mensen waar je om geeft of de politiek. Deze performance heeft een vervolg gekregen tijdens het Maker voor een week traject in juli 2020. Een experiment. De jongleur en ik. Pieter en Eva. Samen op onderzoek in deze gekke wereld, waarin niemand weet wat goed of fout is, recht of krom, vierkant of rond.


MAKER VOOR
een week