TENT huis voor hedendaags circus

Een week lang geconcentreerd werken aan jouw circusonderzoek? Word 'Maker voor een week' bij TENT in 2024.

TENT faciliteert jaarlijks verschillende korte en langere ontwikkelingsprojecten. Als Maker voor een Week werk je rond een onderzoeksvraag die gerelateerd is aan circus. Een week lang kun je een facet van je circuspraktijk of lopend project onderzoeken en verdiepen. Naast alle faciliteiten zoals een repetitieruimte en een productiebudget, biedt TENT ook een moment waarop je in dialoog gaat met een klein publiek van vakgenoten, lokale partners of publiek. Hoe je dit invult is aan jou. Omdat TENT zich inzet voor makers in Nederland, is het belangrijk dat jouw werkpraktijk ook in Nederland plaatsvindt.

CIRKLABO
Sinds 2023 is er binnen het Maker voor een week traject een samenwerking met Cirklabo, waarbij een maker door beide organisaties ondersteund kan worden. Zowel TENT als Cirklabo hechten veel waarde aan een samenleving met een hoge mate van diversiteit en inclusie. Vandaar dat aanmeldingen die werken rond dit thema een extra impuls kunnen krijgen door de ondersteuning van beide organisaties. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je je aan te melden voor de open call bij zowel TENT als Cirklabo. www.cirklabo.be

WAT BIEDEN WIJ
Een passende werkruimte in Amsterdam, de plek zal per maker verschillen. Productionele, artistieke en technische ondersteuning en een budget van 1000,- euro, vrij te besteden aan reizen, materiaal, of andere kosten van je onderzoek. Daarnaast helpen we je met publiciteit door het promoten van je presentatie en je als maker te introduceren op onze socials en website. 

WAT VRAGEN WIJ
We verzoeken je TENT te vermelden als partner bij toekomstige publiciteitsuitingen over je onderzoek/project. Neem even contact met ons op wanneer je niet zeker weet hoe je dit het beste kunt aanpakken. Verder nemen we met elke maker een podcast op, Circus Whispers. In de podcast bespreken we je makerschap, je plannen en je ervaring.  

WAT HEBBEN WE NODIG
Om een beeld te krijgen van je onderzoek en ideeën, vragen we je deze toe te lichten in dit formulier. Beantwoord deze vragen uitgebreid zodat je artistiek-inhoudelijk beeld goed naar voren komt. Lees voor verzending je aanmelding altijd goed door en kijk of er een mooi en duidelijk beeld ontstaat van jouw circusonderzoek en de discipline waarin je werkt. Maak bij een samenwerking duidelijk wat de rol is van ieder. In je aanvraag moet niet alleen duidelijk zijn wat het traject voor jou kan betekenen, maar ook wat jouw circusonderzoek kan bijdragen aan de ontwikkeling van circus in Nederland. 

We gebruiken deze antwoorden voor de selectie, dus zorg dat wij mee kunnen in je ideeën en werkproces.

AANMELDEN & DEADLINES
Meld je aan door het google formulier in te vullen. De open call sluit op 1 november. Hierna vindt de selectie plaats en krijg je begin december bericht. Voor vragen mail naar [email protected]  

DEADLINE Open Call: 1 november, 24:00
SELECTIE: begin december
AANMELDEN via google.form

Het formulier kan zowel in het Nederlands als in het Engels worden ingevuld. Bij selectie worden de aangeleverde teksten en beeldmateriaal in overleg gebruikt als basis voor de promotie van het Maker voor een week traject. Voor vragen mail naar [email protected].   


MAKER VOOR
EEN WEEK


 FOTO ALBUM