TENT huis voor hedendaags circus

Minder controle en meer ruimte om je te ontplooien. In de acrobatische voorstelling Meander weven zes circus- en dansmakers een visueel tapijt. Ze glijden en klimmen over en onder elkaar, gaan de hoogte in of verstrengelen tot één lichaam. In dit continuüm van beweging en ritme belichten zij hun onderlinge vertrouwen desondanks de wrijvingen en breuken tussen elkaar.

Meander is een ode aan het proces, aan onze continu veranderende blik op hoe we elkaar en onze omgeving ervaren. Door los te komen van traditionele machtsverhoudingen creëert Meander een ruimte waarin elk moment een nieuwe ontdekking, een nieuwe vraag of een nieuw inzicht kan brengen. 

Na talloze kruisbestuivingen bundelen de partneracrobaten Knot on Hands, Felix Zech en Marta & Kim hun krachten in de voorstelling Meander. Samen wonnen zij al drie keer de BNG Bank dans en circus prijs, werden geselecteerd voor Aerowaves, CircusNext, werden genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen en speelden hun eigen werk meer dan 350 keer in binnen- en buitenland. Onder de vleugels van productiehuizen TENT en Dansateliers realiseren ze met Meander hun droom om samen een voorstelling te maken.


CREDITS CONCEPT & SPEL Knot on Hands, Felix Zech, Marta & Kim PRODUCTIE Peggy Loch PRODUCENT Dansateliers • TENT COMMUNICATIE Dansateliers • TENT DRAMATURGIE Marc Maris LICHTONTWERP Loes Schakenbos MUZIEK Onion Fuzz, Rutger Zuydervelt / Machinefabriek 


ONZE MAKER
Knot On Hands met Marta & Kim • Felix Zech

ONZE MAAKTRAJECTEN
TWEE JAAR