TENT huis voor hedendaags circus

BE KIND
Circustheater voor de allerkleinsten.


Vanaf januari 2023 speelt de voostelling Be kind onder Stichting Emilie Weisse Circustheater en tourt zelfstandig door Nederland en daarbuiten. Voor meer informatie over boekingen en speelbeurten verwijzen we je graag naar hun eigen website


Kom en beleef samen met je kleintje voor het eerst de wondere wereld van circus. Be kind is een intieme theaterervaring voor baby's van 6 tot 18 maanden. In deze vloeiende voorstelling van geluid, kleur en beweging nemen twee artiesten je mee op een zintuiglijke reis. Van het gezang van vroege vogels tot lichtgevende jongleerkegels in de schemering, de voorstelling volgt het ritme van de dag. Het pop-up decor komt langzaam tot leven, en er is altijd wel iets dat rammelt, verschijnt, kraakt, rolt of zweeft. 

De kleintjes maken van heel dichtbij kennis met acrobatiek en jongleren. Tijdens de voorstelling ontstaat een hartverwarmende dialoog tussen de artiesten en hun jonge publiek. Zij mogen meedoen, al hoeft dat niet. Door deze spontane interacties is elke voorstelling net iets anders. Na de voorstelling nodigen de artiesten de kleintjes uit om samen het speelveld te ontdekken. Ze mogen in, uit, langs en door het decor kruipen om de bijzondere materialen van dichtbij te verkennen.

In 2022 was Emilie Weisse bij TENT Maker voor één jaar en heeft in dit jaar Be kind, haar regiedebuut, ontwikkeld. In coproductie met 2turvenhoog festival en in samenwerking met het Baby & Child Research Center. Be kind brengt ook een speciaal ontworpen babyboek mee waarin je thuis verder kunt gaan met de ontdekking van circus en spel.


CREW CONCEPT • REGIE Emilie Weisse ARTIESTEN Joris de Jong • Jorga Lok DECOR & BOEK Rianne van Duin LICHT ONTWERP Wouter Moscou KOSTUUM Heidi de Raad ADVISEUR Sabine Hunnius (Baby & Child Research Center) PRODUCENT 2022 TENT COPRODUCENT TENT • 2turvenhoog festival STICHTING Emilie Weisse Circustheater MOGELIJK GEMAAKT DOOR Amsterdams Fonds voor de Kunst • Fonds Podiumkunsten • Mingler Scholarship 2022 • Prins Bernhard Cultuurfonds MET DANK AAN Pluck Venema • Kinderopvang Hof van Twente


ONZE MAKER
Emilie Weisse

ONZE MAAKTRAJECTEN
een weekeen jaar