stapel beeld

MUUR     2018-2019 | info: rosa@tent.eu

In deze voorstelling rent een groep mensen onophoudelijk tegen een muur op. Ze proberen zo hoog mogelijk op de muur te komen, over de muur heen te gaan, eraan voorbij te geraken. Ze rennen, ze klimmen en pogen het telkens opnieuw. Als de zee die tegen de rotsen slaat, trekken ze zich terug, om met hernieuwde energie een volgende poging te doen. Dan wild, dan weer kalm, maar met continue vastberadenheid. De mensen gaan door en door en door, al raken de lichamen vermoeid. Het collectief stuwt elkaar saamhorig en wreed voort, zich bewegend tussen solidariteit en overlevingsstrijd. Dankzij en ten koste van de ander en zichzelf gaat de groep door. Het publiek ziet de ruggen van hun lichamen. Een groep mensen, oud en jong, man en vrouw. Verschillende persoonlijkheden, leeftijden en etnische achtergronden. We zien de individuen in de zwerm. We horen het ritme van hun voeten. We voelen de energie van de groep, de hardnekkigheid, de vermoeidheid.

"Het gaat me om de twee tegengestelde ordeningen in de stapeling: die van de sterksten die de zwaksten dragen en de zwaksten die de sterksten dragen. Het gaat me om de muur als grens, dat wat je gevangenhoudt en de muur als vrijplaats, dat wat je vleugels geeft.” 
Floor van Leeuwen

De samenwerking tussen Floor van Leeuwen en TENT is geboren uit een LABO bij TENT in het najaar van 2015. Hier kreeg Floor de ruimte om haar idee te laten groeien. De samenwerking is zo goed bevallen dat we hebben besloten het werk verder uit te breiden naar een volledige voorstelling. De voorstelling wordt ontwikkeld via een sterke coproductie met Floor van Leeuwen en het Veem Huis voor Performance. MUUR wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voorde Kunst.

SPEELPERIODE 2018-2019 | DUUR ± 180 minuten | VLOER minimaal 10x10m | HOOGTE 8m vrije hoogte tegen een bestaande muur in het theater of op een buitenlocatie | SALES rosa@tent.eu | MUUR wordt mede mogelijke gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst

...........

               

CREW
REGIE Floor van Leeuwen
REGIE ONDERSTEUNING Hanneke Meijers
LICHTONTWERP Jan Fedinger
SCENOGRAFIE Wikke van Houwelingen
PRODUCENTEN Veem Huis voor Performance & TENT circustheater producties
ARTIESTEN 10: circusartiesten & mimers en een groep vrijwilligers